Finnpig on käynnistänyt Finnvet-eläinlääkäripalvelun

Asiakastiloillamme tuottavuus on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina ja asiakkaamme ovatkin tuottavuudessa maailman kärkeä. Korkea tuottavuus ja sikatilojen verkostoituminen asettavat eläinterveydelle ja tautiturvallisuudelle entistä suuremmat vaatimukset. Finnpig haluaa osaltaan kehittää sikatilojen terveydenhuoltoa käynnistämällä Finnvet-eläinlääkäripalvelun, joka keskittyy pelkästään sikojen terveydenhuoltoon.

Finnvet tarjoaa suunnitelmallista ja tavoitteellista sikaterveydenhuollon palvelua. Tavoitteena on lisätä sikojen terveyttä ja hyvinvointia, ehkäistä sikojen tauteja sekä parantaa sikatalouden kannattavuutta.  Asiakkaitamme ovat porsastuotanto-, yhdistelmä- ja lihasikalat sekä välikasvattamot. Autamme asiakkaitamme ongelmatilanteiden ratkaisussa ja teemme tautisuojauskartoituksia ja -suunnitelmia sikatiloille.  Teemme yhteistyötä tanskalaisen sikoihin erikoistuneen Ø-Vet-eläinlääkäriklinikan kanssa. Tavoitteenamme on luoda uusi ja pitkäjänteinen sikaterveydenhuollon toimintamalli Suomeen.

 

Terveydenhuoltosopimus tuo jatkuvuutta

Finnvet Terveydenhuoltosopimus on tarkoitettu asiakkaille, jotka haluavat systemaattisesti kehittää omaa tuotantoaan, eläinten terveyttä ja hyvinvointia.

Terveydenhuoltosopimus tarjoaa laajan mahdollisuuden hyödyntää eläinlääkärin ammattitaitoa oman sikalan terveydenhuollossa, ongelmien ratkaisussa ja tuotannon kehittämisessä.

Eläinlääkärin käynneille voidaan sopia teemat, esim. lääkityskäytännöt, porsaat, emakot tai jokin muu ajankohtainen asia. Palveluun sisältyy myös mahdollisuus saada tanskalainen asiantuntija käymään tilalla.

Myös yksittäisiä käyntejä

Finnvetin eläinlääkäri voi tehdä myös yksittäisiä käyntejä tilalle, jolloin voidaan keskittyä esimerkiksi tautisuojaukseen. Tautisuojaussuunnitelmaan sisältyy tautisuojauskartoitus, jossa käydään läpi koko sikala sisältä ja ulkoa. Kartoituksen perusteella eläinlääkäri laatii tautisuojaussuunnitelman, jonka avulla tila pystyy parantamaan tautisuojauksensa tasoa. Mikäli asiakas haluaa, voidaan tehdä myös Biocheck-arviointi.