Topigs Norsvin

Topigs Norsvin syntyi kesäkuussa 2014, kun Topigs Internationalin ja Norsvin Internationalin kansainväliset toiminnot fuusioitiin yhteiseen yhtiöön. Topigs Norsvin on noin 1,55 miljoonan risteytysensikon ja yli 8 miljoonan siemenannoksen vuosimyynnillä yksi maailman suurimmista eläinaineksen toimittajista.

Vuosittain tuotetaan noin 90 miljoonaa lihasikaa Topigs Norsvinin genetiikalla. Yhtiön liikevaihto on yli 130 miljoonaa euroa ja pääkonttori on Vughtissa Hollannissa. Topigs Norsvinin omistavat hollantilaiset Pigture group -osuuskunta ja Vion-teurastamo sekä norjalaiset Norsvin-osuuskunta, Nortura-teurastamo ja Felleskjøpet Agri -rehutehdas.

Topigs ja Norsvin jatkavat eri sikarotujen jalostusta kotimaissaan kuten ennenkin. Norsvin jalostaa maatiaista ja durocia, Topigs neljää puhdasrotuista emälinjaa ja kolmea isälinjaa. Tutkimus- ja tuotekehitys toiminnot ovat edelleen Topigsin ja Norsvinin alaisuudessa, mutta niistä on muodostettu yksi osasto, jolla on yhteinen johto.

Finnpig hankkii Norsvin Maatiaisen ja Topigsin Z-linjan (yorkshire) Norsvin Internationalin kautta, joka on Topigs Norsvinin tytäryhtiön.