Asiakkuus

Finnpigin tärkein tavoite on hankkia asiakkailleen parasta mahdollista eläinainesta turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Eläinaines hankitaan tällä hetkellä DanAvlilta ja Topigs Norsvinilta ja olemme sitoutuneet noudattamaan niiden myyntiehtoja. Finnpigin on tehtävä jokaisen asiakkaan kanssa DanAvlin tai Norsvin Topigsin myyntiehtojen mukainen sopimus ennen siementoimitusten aloitusta.

Jalostusorganisaatiot haluavat varmistaa rojaltin saannin eläinaineksen käytöstä ja estää eläinaineksen valumisen kilpaileviin jalostusorganisaatioihin. Jälleenmyyjänä Finnpig on vastuussa asiakkaidensa eläinaineksen käytöstä ja jopa korvausvelvollinen mahdollisissa väärinkäyttötapauksissa.

Eläinaineksesta maksetaan todellisen käytön mukaan. Finnpig raportoi molemmille toimittajille kuukausittain uudiseläinten ja siemenannosten myyntimäärät sekä itseuudistuksessa olevien emakoiden määrän. Hybridiensikoiden, puhdasrotuisten ensikoiden, tilakarjujen ja duroc-siemenen hintaan sisältyy jalostusorganisaatioille tilitettävä rojaltimaksu.

Emakoiden omassa uudistuksessa jalostusmaksu maksetaan asiakkaan emakkomäärän perusteella ja sen vuoksi Finnpigin on tiedettävä asiakkaiden emakkomäärät. Jalostusorganisaatiot sallivat uudiseläinten myynnin vain tiloilta, joilla on jalostussopimus tai hybridituotantosopimus.

Lisätietoa sopimuksista saat karjuasemalta.

Finnpigin yleisissä myyntiehdoissa on määritelty mm. kaupan syntyminen, toimitus ja siemenannosten ominaisuudet. Lisäksi myyntiehdoissa todetaan asiakkaan oikeudet eläinaineksen käyttöön.

Yleiset myyntiehdot löytyvät täältä.