Finnpigillä on Suomen tyytyväisimmät asiakkaat

Kantarin Tuottajatyytyväisyys 2023 -kyselyssä tutkittiin sikatilojen tyytyväisyys sianjalostuksen toimintaan.

Kyselyyn vastasi 192 sikatilaa ja Finnpig sai parhaat arvosanat. Kokonaisarvosana Finnpigin toiminnalle oli 3,23, kun koko toimialan keskiarvo oli 3,06. Vastaajista 89 % antoi Finnpigin toiminnan arvosanaksi todella erinomainen, erittäin hyvä tai hyvä.

Porsastuotos, porsaiden elinvoimaisuus ja emakoiden kokonaistehokkuus ovat aina saaneet hyvät arviot. Nyt myös lihasikaominaisuuksissa ero Finnpigin ja toimialan välillä näytti kasvaneen.

Finnpigin eläinaineksen toimittajat panostavat voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Jalostuspopulaatioiden kaikki porsaat geenitestataan, joka lisää jalostuksen nopeutta 25-30 %. Lisäksi Topig Norsvin CT-skannaa kaikki karjutestiasemien karjut. Finnpig ostaa huippukarjut karjuasemalleen suoraan jalostuspopulaatiosta, mikä näkyy myös tuloksissa.

Parhaat kiitokset sikayrittäjille hyvistä arvosanoista!