Leveranser

Vi levererar semindoser med kurir till kundens meddelade adress i sammarbete med UPK (Uudenmaan PikaKuljetus).

Paketet levereras senast klockan 16 på den önskade leveransdagen.

Hjälp kurirer att finna rätt leveransplats genom att märka upp leveransplatsen så bra som möjligt!

Kontakta oss för en gratis skylt om leveransplats.

Semindoserna hämtas från Finnpigs seminstation ungefär kl. 15.30 fem gånger i veckan (söndag till torsdag). Semindoserna är förpackade i isolerande styroxlådor i syfte att minimera temperatursvängningar. UPK transportera paketen med sina bilar via sina terminaler till regionala leverantörer som levererar paket till mottagaren senast klockan 16 nästa dag. Paketen är inte utomhus i något skede av leveransen eller i oskyddad lagring.

Slutleverantören har varierande leveranser att sköta under dagen och planerar dagligen den mest optimala rutten. Detta innebär att leveransen inte anländer alltid vid samma klockslag. Paketet bör ändå alltid vara hos mottagaren kl. 16.00.

I de flesta delar av landet lyckas leveranser varje vardag. Savolax, Karelen och Norra Österbotten är de områden där paketen levereras med kurir endast från tisdag till torsdag. Mer lokala leveransbegränsningar finns till exempel i Tavastland och Östra Nyland. Restriktionsområden är utan leverans också den första vardagen efter en helgdag som infaller in i veckan.

Seminens optimaala lagring är 17 grader. Stora och plötsliga temperaturförändringar kan vara skadliga. Vi använder en av de bästa spädningsvätskor som skyddar spermier under lagring. Om temperaturen är tillfälligt lägre eller högre, skadas inte spermier. När doserna under leveransen håller en temperatur mellan 10–25 grader är dosens funktionalitet normal.